در بیان می‌مانم! :: کیمیا

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

کیمیا؛ دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کم علم

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

تاریخ امروز
کیمیا

سلام
۱. کیمیا -از سال ۱۳۸۴ تا حالا- دیگر تبدیل به مرجعی شده برای تمام کارهایی که در دنیای مجازی و بعضا غیرمجازی انجام می‌دهم که خیلی هم زیاد است. امیدوارم روز به روز بیشتر شود به همراه برکت.
۲. اگر دنبال چیز خاصی آمده‌اید، از قسمت موضوعات استفاده کنید؛ ضمنا از کلمات کلیدی یا همان تگ‌ها هم غافل نشوید. برای دسترسی به نام شاعران و دسته‌بندی اشعار آیینی از منوی بالای صفحه استفاده کنید.
۳. وجود شعر از شاعران مختلف در کیمیا -چه آیینی و چه غیر آن- لزوما به معنای تایید محتوا یا -احتمالا- گرایش فکری خاص شاعر نیست. اینجا در واقع دفتر شعر من است. سعی می‌کنم هر شعری که می‌خوانم را در آن ثبت کنم. در واقع این‌ها انتخاب‌های بنده نیست، فقط اشعاری است که می‌خوانم. سعیم بر این است که حتی‌المقدور شعرهایی که شاعرش ناشناس است را ثبت نکنم.
۴. اگر علاقه دارید شعرتان در کیمیا ثبت شود، بنده با افتخار در خدمتم؛ اثرتان را یا یک قطعه عکس از خودتان -جسارتا با حفظ شئونات- در اندازه‌ی ۶۶۰ در ۳۳۰ پیکسل به ایمیل kimia514@gmail.com یا آی‌دی تلگرامی @naser_doustali ارسال کنید.
فعلا همین
یاعلی

حمایت می‌کنیم
دنبال چی می‌گردید؟
پیگیر کیمیا باشید
بخش‌های ویژه
نیت کنید و هم بزنید
به کیمیا چه امتیازی می‌دهید؟
آخرین نظرات
کپی‌رایت

در بیان می‌مانم!

چهارشنبه, ۱۵ آذر ۱۳۹۱، ۰۴:۴۴ ق.ظ

 

یکی از اشکالات مهم سرویس‌دهنده‌گان وبلاگ ایرانی این است که امکانات‌شان خیلی دیر به روز می‌شود و از این جهت جدا به گرد پای سیستم مدیریت محتوایی چون جوملا و وردپرس نمی‌رسند (هر چند ممکن است تعریف سیستم‌های ایرانی با شبیه آنچه اسم بردم، متفاوت باشد). من با وردپرس کار کردم، تقریبا چیزی وجود ندارد که این سیستم نداشته باشد؛ یا خودش ابتدائا دارد یا افزونه‌اش موجود است. از پوسته‌های مختلف گرفته تا افزونه‌های داخلی برای تغییر دکوراسیون خود وردپرس، افزونه‌های مختلف برای پذیرش عضویت در وبلاگ مثل پست مهمان و...، افزونه‌ای برای پخش موسیقی یا تصویر در وبلاگ، افزونه‌ای برای اتصال مشتریان به بانک، امکان ایجاد منوی آبشاری و خیلی چیزهای دیگر. فقط کافی است در نت سرچ کنید که چه چیزی از وردپرس لازم دارید؛ بعید می‌دانم دست خالی بمانید.

من تقریبا تمام سرویس‌دهنده‌گان ایرانی را امتحان کردم اما ایرادی که گفتم همیشه وارد بوده و هنوز هم هست. اخیرا یکی دو تا سیستم جدید، کارهایی کردند که یکی از آن‌ها بر پایه‌ی وردپرس است و دیگری هم هنوز به کمال نرسیده است.

چند وقت پیش اتفاقی با سرویس بیان آشنا شدم. هرچند امکاناتش به گستردگی سیستمی مثل وردپرس نیست، اما همین‌که یک تیم قوی از جوان‌های ایرانی یک همچین کار کارستانی کردند (که بدون شک و با توجه به تجربه‌ام، هیچ‌کدام از سیستم‌های مشابه قابل مقایسه با آن نیستند) جدا جای تشکر و قدردانی دارد.

قبلا درباره‌ی تفاوت‌های بیان با سیستم‌های دیگر حرف زدم و الان در مقام این سخن نیستم. اما مثلا اگر از امکانات میهن‌بلاگ مثل موضوع‌بندی‌ها، تگ‌ها یا همان کلمات کلیدی و... استفاده کردید و راضی هستید؛ یا مثلا سرعت بالای بلاگفا و راحتی کار با آن را تجربه کردید، بدون تعارف و بی‌قصد تبلیغ باید عرض کنم بیان گوی سبقت را از این دو غول وبلاگ‌دهی ربوده است؛ فقط باید با بیان کار کنید تا تجربه‌ی شیرینش، باعث تلخ‌شدن کار با سرویس‌های دیگر شود.

به نظر حقیر بیان باید بی‌سر و صدا و با سرعت هرچه تمام‌تر وردپرس شود؛ چه اشکالی دارد در سالی که تولید ملی و حمایت از کار ایرانی، شعار آن است، بیان تبدیل به وردپرسی قوی‌تر از وردپرس شود.

شما در وردپرس اصلا مشکلی برای اضافه کردن امکان خاصی به وبلاگ و سایت‌تان ندارید؛ آن هم از ترس اینکه مبادا قالب به همین بریزد یا کدهایی که قصد استفاده از آن‌ها را دارید، مثلا با استانداردها نمی‌خواند و از این جور چیزها. همانطور که گفتم کافی است افزونه‌اش را بیابید و به امکانات پوسته‌ی‌تان اضافه کنید. همین؛ حالا هر چه که باشد:

عضوگیری، پست مهمان، پنهان‌سازی ارسال‌ها از  صفحات  گوناگون، استفاده از کدهای دلخواه خود در هر جایی از قالب مثل تبلیغات و...، امکان ارسال تصویر بندانگشتی (یا همان تصویر شاخص) بدون به هم‌ریخته‌گی ظاهر پست‌ها، امکان اضافه‌کردن «ادامه‌ی مطلب» راحت‌تر از آنچه فکرش را هم بکنید، وبلاگ ستون کناری، ارسال پست‌ها به گوگل پلاس یا فیس‌بوک یا... به صورت خودکار، امکان پرینت از پست‌ها به صورت جداگانه، و بسیاری امکانات عجیب و غریب دیگر.

انتظار بی‌جایی نیست اگر از بیان بخواهیم به سرعت، خود را به غول وبلاگ‌دهی و مدیریت محتوای ایرانی تبدیل کند. سیستمی که اکنون، در بعضی از موارد از وردپرس و جوملا هم پیش‌تر است: سرعت بسیار بسیار بالا، کیفیت بسیار مناسب محیط کاربری به لحاظ گرافیکی، راحتی کار با منوها و امکانات، فضای اختصاصی برای اشتراک‌گذاری انواع فایل‌ها، امکان مهاجرت از هر سیستم مدیریت محتوایی به بیان (به راحتی هر چه تمام‌تر با امکان انتقال همه‌ی مطالب و نظرات از مبداء)، قانون کپی‌رایت، بسته‌های مختف اختیاری برای ارتقاء و...  

خب! بگذریم؛ نهایتا با خودم کنار آمدم که دیگر در بیان بمانم و تمام نقشه‌های خودم را در بیان پیاده کنم؛ البته با کمک بیان. امکاناتی در بیان لازم است که به مرور و در عین حال به سرعت اضافه خواهد شد؛ انشاء الله.

بی‌تعارف عرض می‌کنم که یکی از عمده‌دلایلم برای ماندن در بیان، زندگی در سال 1391، سال حمایت از تولید ملی و کار ایرانی و ظیفه‌ی خاصی است که بر دوشم است. این مسئله احتمالا و قاعدتا باعث ایجاد مسئولیت مضاعف برای بیان هم می‌شود وگرنه امکان استفاده از وردپرس و جوملا به راحتی و بدون هزینه برای من و دوستان مهیا بود.

به هر حال از این به بعد در بیان و کیمیای بیان متمرکز خواهم بود و به مرور تمام مطالبم را که در این چند ساله به خاطر عدم امکانات سیستم‌های وبلاگ‌نویسی ایرانی نتوانسته بودم به نت منتقل کنم، اینجا ثبت خواهم کرد.

اینجا هر چند رخی وبلاگ‌گونه دارد (که بسیار هم دوستش دارم)، اما در واقع یک سایت است که آرام آرام تکمیل خواهد شد. دوستان زیادی هستند که احتمالا در آینده به کیمیای بیان اضافه خواهند شد و قلم خواهند زد که پیش‌پیش به آن‌ها خوشامد می‌گویم.

اشکالی که فعلا در بیان و کیمیای آن به نظرم می‌رسد عدم وجود امکانی برای نمایش ندادن موضوعات در ستون کناری وبلاگ است. قاب موضوعات کیمیا بسیار طولانی شده است که تازه این همه‌ی موضوعات آن نیست. باید امکانی وجود می‌داشت که بتوان از منوهای آبشاری در همین بالای صفحه، در کنار آیکون‌های خانه و لینک‌ستان استفاده کرد (وردپرس پیش‌رو این امکان است). اشکال دیگر عدم وجود جایی در سیستم مدیریت برای ایجاد یک یا چند قاب در ستون کناری با متن یا کدهای دلخواه است، مثلا تبلیغات یک محصول یا هر چیز دیگر (باز هم وردپرس در این مورد پیش‌رو است).

در پایان امیدوارم، بیان و کیمیای بیان، هر چه سریع‌تر بشوند آنچه که باید.

 

نظرات  (۱)

با تاخیر سه ساله از خوندن مطلب شما لذت بردم؛
پاسخ:
یاعلی
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

هدایت به بالای صفحه