از استفاده‌ی جمله‌ی «شما دیگه چرا؟!» جدا پرهیز کنید! :: کیمیا

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

کیمیا؛ دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کم علم

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

تاریخ امروز
کیمیا

سلام
۱. کیمیا -از سال ۱۳۸۴ تا حالا- دیگر تبدیل به مرجعی شده برای تمام کارهایی که در دنیای مجازی و بعضا غیرمجازی انجام می‌دهم که خیلی هم زیاد است. امیدوارم روز به روز بیشتر شود به همراه برکت.
۲. اگر دنبال چیز خاصی آمده‌اید، از قسمت موضوعات استفاده کنید؛ ضمنا از کلمات کلیدی یا همان تگ‌ها هم غافل نشوید. برای دسترسی به نام شاعران و دسته‌بندی اشعار آیینی از منوی بالای صفحه استفاده کنید.
۳. وجود شعر از شاعران مختلف در کیمیا -چه آیینی و چه غیر آن- لزوما به معنای تایید محتوا یا -احتمالا- گرایش فکری خاص شاعر نیست. اینجا در واقع دفتر شعر من است. سعی می‌کنم هر شعری که می‌خوانم را در آن ثبت کنم. در واقع این‌ها انتخاب‌های بنده نیست، فقط اشعاری است که می‌خوانم. سعیم بر این است که حتی‌المقدور شعرهایی که شاعرش ناشناس است را ثبت نکنم.
۴. اگر علاقه دارید شعرتان در کیمیا ثبت شود، بنده با افتخار در خدمتم؛ اثرتان را یا یک قطعه عکس از خودتان -جسارتا با حفظ شئونات- در اندازه‌ی ۶۶۰ در ۳۳۰ پیکسل به ایمیل kimia514@gmail.com یا آی‌دی تلگرامی @naser_doustali ارسال کنید.
فعلا همین
یاعلی

حمایت می‌کنیم
دنبال چی می‌گردید؟
پیگیر کیمیا باشید
بخش‌های ویژه
نیت کنید و هم بزنید
به کیمیا چه امتیازی می‌دهید؟
آخرین نظرات
  • ۱۷ شهریور ۰۳، ۱۷:۴۶ - آلاء ..
    🙏
کپی‌رایت
سلام
آیا یک داروساز باید یا می‌تواند همه‌ی داروهایی که می‌سازد را مصرف کند؟ آیا یک پزشک باید یا می‌تواند همه‌ی داروهایی که تجویز می‌کند را خود نیز استفاده کند؟ آیا یک روان‌پزشک چون روان‌پزشک است باید مطلقا دچار مشکلات روحی و روانی نشود؟ آیا یک روان‌شناس به صرف روان‌شناس‌بودنش دیگر احتیاج به مشاوره ندارد و او هم نباید در زندگی دچار فشار روحی شود؟ آیا یک طلبه باید یا می‌تواند تمام احکامی که فراگرفته از مستحبات ومکروهات و محرمات و ... را انجام داده و به ریزریزش عمل کند؟ آیا یک استاد اخلاق باید یا می‌تواند مطلقا مبتلا به گناه و اشتباه نشود؟ آیا یک شاعر می‌تواند یا باید همیشه شعر خوب بگوید؟ آیا یک نویسنده... آیا یک راننده‌ی تاکسی یا اتوبوس... آیا یک کارگر... آیا یک بازاری... آیا...
فکر می‌کنم پاسخ این سوالات واضح و مشخص است. هر آدم منصفی از باب اینکه انسان انسان است و ممکن‌الخطاء (و نه جایزالخطاء) به او حق می‌دهد که گاهی دچار اشتباه شود، حالا هر شغل و کار و حرفه‌ای که دارد.
طبیعی است که از یک داروساز انتظار مصرف تمام داروهایش را نداریم. طبیعی است که ممکن است یک پزشک دارویی را اشتباه تجویز کند. طبیعی است که ممکن است یک طلبه گاهی دچار گناه شود. طبیعی است که چه‌بسا یک روان‌پزشک یا روان‌شناس تحت تاثیر مسائلی که در زندگی هر کسی پیش می‌آید، خود دچار مشکل روحی و روانی شوند.
بله! ایده‌آل این است که اشتباهات به کمترین بلکه به صفر برسد. اما فاصله‌ی علمی و اخلاقی و عقلی و... انسان تا ایده‌آل به نظر بسیار زیاد می‌رسد. وگرنه وجود قیامت و حساب‌رسی و وجود نعمت بزرگی به اسم توبه و امکان جبران خیلی از اشتباهات در نظام خلقت بی‌معنا به نظر می‌رسید.
پس لطفا بیاییم از این پس به محض دیدن یک اشتباه از یک پزشک، داروساز، روان‌شناس، روان‌پزشک، طلبه، شاعر، یک فرد متدین، نویسنده و... فورا جمله‌ی ویران‌گر «شما دیگه چرا؟!» را به کار نبریم.
راهش هم این است که قبل از هرگونه قضاوت تا اطلاع ثانوی خودمان را جای طرف مقابل گذاشته و تصمیم و عمل احتمالا اشتباهش را در شرایطی که در آن بوده بسنجیم.  بیاییم فقط احتمال دهیم ممکن است، تکرار می‌کنم فقط احتمال دهیم ممکن است، ما نیز اگر جای او بودیم مرتکب همان اشتباه یا حتی اشتباهی بسیار عظیم‌تر می‌شدیم. بعد که شرایط سنجیده شد میزان بزرگی و کوچکی اشتباه و تصمیمش مشخص می‌شود و آن موقع از این جمله یا جملات شبیه به آن استفاده کنیم.
شاید بدک نباشد همیشه با خودمان یک آینه داشته باشیم و در شرایط مختلف خودمان را در آن ببینیم.
والسلام

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

هدایت به بالای صفحه