بر بال قلم ( بخش بیست و سوم ) :: کیمیا

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

کیمیا؛ دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کم علم

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

تاریخ امروز
کیمیا

سلام
۱. کیمیا -از سال ۱۳۸۴ تا حالا- دیگر تبدیل به مرجعی شده برای تمام کارهایی که در دنیای مجازی و بعضا غیرمجازی انجام می‌دهم که خیلی هم زیاد است. امیدوارم روز به روز بیشتر شود به همراه برکت.
۲. اگر دنبال چیز خاصی آمده‌اید، از قسمت موضوعات استفاده کنید؛ ضمنا از کلمات کلیدی یا همان تگ‌ها هم غافل نشوید. برای دسترسی به نام شاعران و دسته‌بندی اشعار آیینی از منوی بالای صفحه استفاده کنید.
۳. وجود شعر از شاعران مختلف در کیمیا -چه آیینی و چه غیر آن- لزوما به معنای تایید محتوا یا -احتمالا- گرایش فکری خاص شاعر نیست. اینجا در واقع دفتر شعر من است. سعی می‌کنم هر شعری که می‌خوانم را در آن ثبت کنم. در واقع این‌ها انتخاب‌های بنده نیست، فقط اشعاری است که می‌خوانم. سعیم بر این است که حتی‌المقدور شعرهایی که شاعرش ناشناس است را ثبت نکنم.
۴. اگر علاقه دارید شعرتان در کیمیا ثبت شود، بنده با افتخار در خدمتم؛ اثرتان را یا یک قطعه عکس از خودتان -جسارتا با حفظ شئونات- در اندازه‌ی ۶۶۰ در ۳۳۰ پیکسل به ایمیل kimia514@gmail.com یا آی‌دی تلگرامی @naser_doustali ارسال کنید.
فعلا همین
یاعلی

حمایت می‌کنیم
دنبال چی می‌گردید؟
پیگیر کیمیا باشید
بخش‌های ویژه
نیت کنید و هم بزنید
به کیمیا چه امتیازی می‌دهید؟
آخرین نظرات
  • ۱۷ شهریور ۰۳، ۱۷:۴۶ - آلاء ..
    🙏
کپی‌رایت

بر بال قلم ( بخش بیست و سوم )

دوشنبه, ۹ آبان ۱۳۸۴، ۰۹:۳۸ ق.ظ
لغزشگاه های قلم43 - « های غیر ملفوظ » را از « های  ملفوظ » باز شناسیم :« های غیر ملفوظ » یا « های بیان حرکت » همان « های چسبان آخر » است که نوشته می شود اما تلفظ نمی گردد . بسیاری از مواردِ « های چسبان آخر » از همین نوعند . با این حال , خواه در عربی و خواه در فارسی , واژه هایی هستند که دارای های چسبان آخر ملفوظند ؛ یعنی « هایی » که هم نوشته می شود و هم خوانده . پس با پژوهش در کتب لغت , باید میان این دو تفاوت نهیم تا از لغزش های گفتاری و نوشتاری دور مانیم . مثال :فرمانده اهل ایمان , علی است .از آنجا که بن مضارع « ده » دارای های ملفوظ است , نباید به هنگام اضافه , فرمانده را به شکل « فرمانده ی » نوشت , زیرا « های » آن , خود, تلفظ می شود و کسره می پذیرد . به خلاف دیوانه , خانه , پروانه . از همین روست که حاصل مصدر آن فرماندهی است , نه فرماندگی , به خلاف دیوانگی . 44 – در  « استدراک » اسرار نورزیم :« اگر چه » و « هر چند » و مانند آنها واژه هایی شرط اند که به تنهایی دارای معنای « استدراک » ( = توهم زدایی از کلام سابق ) نیز هستند و هر گز روانیست که پس از آنها , از واژه استدراک , همچون « اما » و « ولی » استفاده می شود . این , خود , از نمونه های روشن « حشو » است .45 – قواعد خاص یک زبان را بر زبان دیگر تحمیل نکنیم .46 – کسره پیوند را بیجا نیاوریم :هر گاه « حرف اضافه » واژهای را به واژه دیگر پیوند دهد , به تنهایی برای ایجاد ارتباط میان آن دو کافی است . از این رو , افزودن « کسره پیوند » پیش از حرف اضافه هیچ توجیه ذوقی و ادبی ندارد  و از آن باید پرهیز کرد . مثلا نباید نوشت  وخواند :زینت های جدای ِ از بدن , تفاوتِ میان این دو گروه , عالمانِ آشنایِ به وضع زمانه و طالبانِ تحقیقِ در این زمینه . 
  • ناصر دوستعلی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

هدایت به بالای صفحه